Bezoekerscentrum Goudsberg

GOUDSBERG

In het geografische hart van Nederland, rondom de Lunterse Goudsberg, ligt een gebied met uitzonderlijke natuurlijke, cultuurhistorische en geologische kwaliteiten.

Actief stuifzandgebied, ongerepte heide waarop heidekoeien rondlopen, Celtic Fields met de reconstructie van een ijzertijdboerderij, middeleeuwse engen en een hessenweg, restanten van 19de-eeuwse industrialisatie, het (communale) Luntersche Buurtbosch met uitzichttoren De Koepel daar midden in en zeldzame flora en fauna vormen de ‘schatten’ in dit gebied. Naast museum Lunteren een waarachtig ‘openluchtmuseum’ van maar liefst 1250 hectare!

De Goudsberg: voor jong en oud de moeite van het ontdekken waard!

Wandel of fiets door het gebied en zoek die ‘schatten’ en de ‘kijkers’ die er dichtbij staan. Met die ‘kijkers’ kun je niet wegkijken, je kijkt terug. Afbeeldingen en teksten geven informatie over de plek waar je staat. Een visuele reis door de tijd dus en dat rondom het Middelpunt van Nederland.

Bezoekerscentrum GOUDSBERG in souterrain MUSEUM LUNTEREN

Het souterrain van museum Lunteren in het hart van het dorp is ingericht met een interessante en leerzame expositie over het Goudsberggebied rond het ‘Middelpunt van Nederland’. De prachtige inrichting van dit deel van het museum roept vele reacties op: in het algemeen zijn de bezoekers verbaasd over de kwaliteit en de professionaliteit van de tentoonstelling.

‘Dat dit hier in Lunteren in het museum aanwezig is, hoe is het mogelijk!’  •  ‘Wat een afwisselend en mooi museum’  •  ‘Hoe krijgen jullie dit voor elkaar?’.  •   ‘Wij hebben genoten van wat wij gezien hebben’.  •  ’t Was geweldig hier met de medewerkers en vrijwilligers van het Tegelmuseum uit Otterlo! ’.  •  ‘Het is een veelomvattend museum, de uitleg goed en er is veel te zien’.

TOP